פנקוטה תותים

פנה קוטה הוא קינוח איטלקי נפלא המבוסס על מוצרים בסיסיים היוצרים מראה וטעם נהדרים. הבסיס הוא קרם שמנת בניחוח וניל ג`לטין לייצוב הגבעה הלבנה הנפלאה ורוטב לבחירה (בד"כ פירות יער, קרמל, פירות הדר וכיוב`). ניתן להוסיף גם פירות חיים פרוסים וטריים. מושלם לאירוח כהגשה למרכז השולחן או כמנות אישיות מתוקות.

רכיבים:

250 מ"ל שמנת מתוקה

50 גרם סוכר

1 עלה ג`לטין (אבקת ג`לטין פחות מומלצת, אם בכול זאת החלטתם להשתמש בה, ההמרה היא עלה= 4 גרם)

1-2 טיפות תמצית וניל אמיתית

450 גרם תותים

150 גרם אבקת סוכר

2 כפות מים

מיץ מחצי לימון

1 מקל קינמון קטן

אופן הכנה לרוטב התותים:

לשטוף היטב את התותים לנקותם ולייבשם. בסיר, להניחם ביחד עם אבקת הסוכר והמים.

להוסיף את מיץ הלימון ואת מקל הקינמון  ולהרתיח את התערובת. לבשל כ- 10 דקות ולקרר.

בשלב זה ניתן לטעום את התערובת, ולהוסיף סוכר עפ"י טעמכם.

אופן הכנת הפנקוטה:

להשרות את עלה הג`לטין במים קרים לכ- 8-10 דקות, בסיר גדול, להביא לאט לרתיחה את השמנת, תמצית הווניל והסוכר.

להסיר מהאש.

לסנן את המים מעלה הג`לטין. לנער היטב מהנוזלים והוסיפו לתערובת השמנת.

לערבב היטב וברציפות בכדי להטמיע את הג`לטין בתערובת.

לשפוך בעדינות את רוטב התותים ולקשט בתותים.

לצנן במקרר לפחות 3 שעות לפני ההגשה.

* ניתן להשתמש בפירות יער מגוונים במקום התותים: אוכמניות, דובדבנים, חמוציות וכיוב`.

** בהגשה אישית לכוסות, ניתן ליצור מעין שכבות של רוטב ותערובת שמנת. הדרך היא ליצוק בעדינות , לאט ובזהירות בכדי שהחומרים לא יתערבבו ולהכניס לקירור.


 

 

 

 


| פנקוטה || קינוח מתוק ללא בצק סוכר || פנקוטה תותים |
     
  Share  

   
   


שירן הינה בעלת המותג שירננה עוגות מעוצבות, שהחלה את דרכה מתוך אהבה גדולה לתחום, וכיום מספקת מענה ללא פשרות בהתאמה מושלמת לרצון הלקוחות, לכול אירוע באשר הוא: חתונה, בריתה, ברית, יום הולדת, מסיבת רווקות, מסיבת גיוס, ימי נישואין, בר/בת מצווה, עוגות לבוגרים, עוגות לבנים, עוגות לבנות וכיוב'.

     
   

 
 

 
 

 

עיצוב