סופגניות אפויות לכבוד חנוכה

סופגניות אפויות

רכיבים:

½ 1 כפיות שמרים יבשים

¾ חלב חם 1% שומן

6 כפות סוכר

1 כף חמאה רכה

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

½ כפית תמצית וניל

½ כפית מלח

1 ביצה גדולה

¼ 3  כוסות קמח

תרסיס שמן בישול

¾ כוס ריבת תות (או כל טעם אהוב אחר)

1 כף אבקת סוכר

אופן הכנה:

להמיס את השמרים ב- ½ כוס חלב חם בקערה גדולה, להניח ל- 5 דקות.

להוסיף את החלב שנותר לקערה, סוכר, חמאה, קליפת תפוז, תמצית וניל, מלח ואת הביצה.

להקציף בעזרת מיקסר במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת אחידה.

להוסיף 2 כוסות קמח לתערובת השמרים שהכנו, להקציף במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה.

להוסיף עוד כוס קמח אחת בשביל ליצור בצק רך.

לקמח משטח עבודה, ללוש את הבצק שיצרנו כ- 8 דקות, בכדי לקבל בצק אחיד, חלק וגמיש.

את ¼ כוס הקמח שנותרה לנו, נשמש להוספה תוך כדי לישת הבצק (כ-1 כף בכל פעם) בכדי למנוע הדבקות הבצק.

לרסס קערה גדולה בתרסיס שמן הבישול, להניח את הבצק במקום חמים ולכסותו בכדי שיתפח. להניח אותו לשעה או עד שהוא מכפיל את גודלו.

(ניתן לבדוק האם הוא מוכן כאשר לוקחים 2 אצבעות ובעדינות לוחצים, אם נשאר שקע בבצק,

הוא מוכן).

לחלק ל- 16 חלקים וליצור כדורים.

לחמם מראש תנור ל- 190 מעלות.

לרפד תבנית אפייה בנייר אפייה ולהניח עליה את כדורי הבצק שיצרנו. לכסות את הכדורים ולהניח כ- 45 לתפיחה או עד שהכדורים מכפילים את גודלם.

להוריד את הכיסוי, לאפות את הכדורים כ- 14 דקות או עד להשחמתם.

להעבירם לרשת קירור.

לאחר קירורם המוחלט, יש ליצור במרכזם חור (בעזרת כף עץ) אך לשים לב לא לנעוץ אותם עד לתחתית.

למלא במילוי הרצוי ולפזר מעל אבקת סוכר.

חג שמח :-).

| סופגניות אפויות || חנוכה || סופגניות |
     
  Share  

   
   


שירן הינה בעלת המותג שירננה עוגות מעוצבות, שהחלה את דרכה מתוך אהבה גדולה לתחום, וכיום מספקת מענה ללא פשרות בהתאמה מושלמת לרצון הלקוחות, לכול אירוע באשר הוא: חתונה, בריתה, ברית, יום הולדת, מסיבת רווקות, מסיבת גיוס, ימי נישואין, בר/בת מצווה, עוגות לבוגרים, עוגות לבנים, עוגות לבנות וכיוב'.

     
   

 
 

 
 

 

עיצוב