עוגת גבינה אפויה קלאסית

עוגת גבינה אפויה קלאסית עפ"י המתכון שמצליח תמיד של מיקי שמו הנפלא.

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

מצרכים לבצק פריך:
100 גרם חמאה
50 גרם סוכר
210 גרם (כוס וחצי) קמח
1 חלמון
2 כפות מים

לתערובת הגבינה:
4 ביצים מופרדות
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
750 גרם גבינה ריקוטה פרסקה
250 גרם גבינת מסקרפונה
1/2 שקית אבקת פודינג וניל
30 גרם קמח
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
קליפה מגוררת מ- 1/2 לימון
1/2 כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

  • הבצק: מעבדים את החמאה, הסוכר והקמח עד לקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים את החלמון והמים ומעבדים עד לקבלת פירורים גדולים.
  • מסיימים את הלישה באופן ידני. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בקירור ל1/2 שעה.
  • מרדדים את הבצק לעיגול ומניחים בתבנית בקוטר 24 ס"מ.
  • אופים כ- 12 דקות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות. מצננים.
  • תערובת הגבינה: מקציפים חלבונים כדקה במהירות בינונית, מוסיפים סוכר בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.
  • מערבבים את שאר החומרים בקערה נפרדת עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מקפלים בעדינות את הקצף לתוך תערובת הגבינות.
  • הרכבת העוגה: יוצקים את תערובת הגבינה על גבי בסיס העוגה.
  • אופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות.
  • מוציאים את העוגה מהתנור, מפרידים אותה מדפנות התבנית בעזרת סכין.
  • מנמיכים את חום התנור ל -160 מעלות ומחזירים את העוגה לתנור.
  • אופים כשעה עד ששולי העוגה יציבים אך היא עדיין רוטטת קלות במרכזה.
  • מצננים לפחות שעתיים לפני ההגשה.

| עוגת גבינה || עוגות גבינה || עוגה מעוצבת |
     
  Share  

   
   


שירן הינה בעלת המותג שירננה עוגות מעוצבות, שהחלה את דרכה מתוך אהבה גדולה לתחום, וכיום מספקת מענה ללא פשרות בהתאמה מושלמת לרצון הלקוחות, לכול אירוע באשר הוא: חתונה, בריתה, ברית, יום הולדת, מסיבת רווקות, מסיבת גיוס, ימי נישואין, בר/בת מצווה, עוגות לבוגרים, עוגות לבנים, עוגות לבנות וכיוב'.

     
   

 
 

 
 

 

עיצוב