עוגת שמרים קראנץ שוקולד

מתכון נפלא לעוגת שמרים מוצלחת של מיקי שמו.

רכיבים לבצק:

½ 5 כוסות קמח

¾ כוס סוכר

½ שקית / ½  קובייה של שמרים טריים

¾ שקית משפר אפייה

3 ביצים גדולות

¾ כוס מים פושרים

1 כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מ- ¼  לימון

175 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)

 ½ כפית מלח

למלית:

750 גרם ממרח שוקולד

150 גרם אגוזי מלך קצוצים דק מאוד (במעבד )

לסירופ סוכר:

½ כוס מים

¾ כוס סוכר

½ כפית תמצית וניל

קורט מלח לימון או 1 כפית מיץ לימון

אופן הכנה:

מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח לימון ומבשלים ללא כיסוי כ-2 דקות מצננים ושומרים במקרר.

מכינים את הבצק: מערבלים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וגרידת לימון ומערבלים במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים קוביות חמאה אחת-אחת עד שהן נבלעות בתערובת ולשים כ-7 דקות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת.

מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות.

ממלאים, מעצבים ומתפיחים: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מורחים ממרח שוקולד בצורה שווה ומפזרים פירורי עוגיות ואגוזים קצוצים.

בצד הבצק הקרוב אלינו יוצרים מכפלת קטנה ומתחילים לגלגל. תוך כדי גלגול מושכים את הבצק אלינו (לכיוון ההפוך) - המשיכה מבטיחה שיתקבל גליל הדוק בעובי אחיד.

חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין חלקה. מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת איקס כשצידם הפתוח פונה לאותו הצד , מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות.

מניחים את הצמות בתבנית אפייה משומנת, מברישים בביצה ומתפיחים כ-45 דקות. מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים כ-35 דקות עד להזהבה קלה.

מוציאים את הקראנצים מהתנור ומברישים בסירופ בעודם חמים (הסירופ צריך להיות קר). שומרים מחוץ למקרר עד 3 ימים.



| עוגת שמרים || עוגת קראנץ || עוגת שוקולד |
     
  Share  

   
   


שירן הינה בעלת המותג שירננה עוגות מעוצבות, שהחלה את דרכה מתוך אהבה גדולה לתחום, וכיום מספקת מענה ללא פשרות בהתאמה מושלמת לרצון הלקוחות, לכול אירוע באשר הוא: חתונה, בריתה, ברית, יום הולדת, מסיבת רווקות, מסיבת גיוס, ימי נישואין, בר/בת מצווה, עוגות לבוגרים, עוגות לבנים, עוגות לבנות וכיוב'.

     
   

 
 

 
 

 

עיצוב