עוגת קרמל וקרם קרמל-שוקולד

רכיבים:

½ כוס חמאה ללא מלח

¼ 1  כוס סוכר

¼ כוס סירופ קרמל

2 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפייה

½  כפית מלח

1 כוס חלב

2 ביצים גדולות

ציפוי קרמל

אופן הכנה:

לחמם תנור ל- 190 מעלות.

לרפד בנייר אפייה ולשמן קלות בתרסיס שמן תבנית אפייה עגולה קפיצית 20 ס"מ.

בקערה, להקציף את החמאה, להוסיף בהדרגה כוס סוכר ולהקציף עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

להוסיף את סירופ הקרמל ולערבב.

בקערה בינונית, לנפות את הקמח, אבקת האפייה והמלח.

לערבב את שתי התערובות יחדיו, לסירוגין הוסיף את החלב. להתחיל ולסיים עם תערובת הקמח.

בקערה, להקציף את הביצים. להוסיף פנימה את ¼ כוס הסוכר, ולהמשיך להקציף כ- 5 דקות.

להוסיף את התערובת לתוך הבלילה הקודמת שיצרנו.

לאפות כ- 25-35 דקות, כאשר לאחר 25 דקות עורכים בדיקה של העוגה.

לקרר את העוגה כ- 10 דקות בתוך התבניות. לחלק את העוגה ל- 2 חלקים.

להפוך אותן ולקררן על רשת קירור. להניח להן להתקרר עד לטמפרטורת החדר.

קרם שוקולד קרמל:

1 כוס סוכר

2 כפות מים

¾ כוס שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה:

בסיר, מחממים את הסוכר והמים, ללא ערבוב עד לקבלת קרמל שחום. לשים לב לא לשרוף את הסוכר!

במקביל, מחממים לסף רתיחה את השמנת המתוקה.

כשנוצר הקרמל, להורידו מהאש ולצקת לתוכו בזהירות את השמנת.

להניח לכמה רגעים בצד. לערבב ולבדוק האם הקרמל התקשה.

אם הקרמל התקשה, להחזיר לאש נמוכה ולהמיס מחדש. להסיר מהאש. להוסיף פנימה את השוקולד ולערבב עד לקבלת קרם אחיד. להניח בצד לצינון.

אופציונאלי: ניתן למלא את העוגה בקרם שוקולד, קרם וניל, קרם קרמל וכול טעם המשתלב על פי ראות עיניכם.

ליצור עוגה נוספת, לא גבוהה במיוחד, למקמה בין שני חלקי עוגת הקרמל ולאחדה באמצעות קרם מקשר.




| עוגת קרמל || עוגת שוקולד || מתכון לעוגה |
     
  Share  

   
   


שירן הינה בעלת המותג שירננה עוגות מעוצבות, שהחלה את דרכה מתוך אהבה גדולה לתחום, וכיום מספקת מענה ללא פשרות בהתאמה מושלמת לרצון הלקוחות, לכול אירוע באשר הוא: חתונה, בריתה, ברית, יום הולדת, מסיבת רווקות, מסיבת גיוס, ימי נישואין, בר/בת מצווה, עוגות לבוגרים, עוגות לבנים, עוגות לבנות וכיוב'.

     
   

 
 

 
 

 

עיצוב