שבלולי קינמון

המתכון ע"ב מתכון שפורסם בוואלה אוכל.
רכיבים:
2/3 כוס חלב
1 ביצה גדולה
100 גרם חמאה רכה, מחולקת ל- 50/50 גרם
3 כוסות קמח
1 כפית מלח
כף שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר לבן
¾ כוס סוכר חום
1.5 כפות קינמון טחון
ביצה טרופה
1 כוס אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כפות חלב
אופן הכנה:
לחמם תנור לחום של 180 מעלות.
לשים בקערה גדולה את החלב, הביצה, 50 גרם חמאה, הקמח, המלח, השמרים והסוכר הלבן, וללוש כמה דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש. לכסות במגבת ולהניח לתפוח עד שהבצק יכפיל את נפחו.
לרדד את הבצק לעלה מלבני בעובי של כ-1/2 סנטימטר. למרוח את הבצק ב-50 גרם החמאה שנותרה.
בקערה, לערבב את הסוכר החום והקינמון, ולפזר בצורה אחידה ע"ג החמאה.
לגלגל את הבצק לגליל לאורכו ולהדק מעט. בסכין חד לחתוך את הגליל לפרוסות בעובי של כסנטימטר וחצי.
בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות, לסדר את שבלולי הקינמון במרווחים מספקים, למרוח אותם בביצה הטרופה.
לאפות כ-10 דקות או עד שישחימו.
לערבב את הסוכר, תמצית הווניל והחלב ולמרוח ע"ג השבלולים החמים.


| שבלולי קינמון || עוגיות קינמון || עוגיות ללא בצק סוכר |
     
  Share  

   
   


שירן הינה בעלת המותג שירננה עוגות מעוצבות, שהחלה את דרכה מתוך אהבה גדולה לתחום, וכיום מספקת מענה ללא פשרות בהתאמה מושלמת לרצון הלקוחות, לכול אירוע באשר הוא: חתונה, בריתה, ברית, יום הולדת, מסיבת רווקות, מסיבת גיוס, ימי נישואין, בר/בת מצווה, עוגות לבוגרים, עוגות לבנים, עוגות לבנות וכיוב'.

     
   

 
 

 
 

 

עיצוב