שטרודל תפוחי עץ

מצרכים:

שקית בצק עלים (1,000 גרם), לחילופין בצק פילאס (הפילאס דק ובריא יותר- מופחת שומן, יש לקחת בחשבון שהוא יבש יותר)

5 תפוחי עץ סמית` בינוניים (כ- 850 גרם), קלופים וחתוכים לקוביות קטנות (ניתן לערבב סוגי תפו"ע שונים)

חצי כוס סוכר חום/קנים

100 גרם שקדים משובבים

100 גרם חמאה

כפית גדושה של קינמון טחון

צימוקים לבנים וחומים

1/2 1 כוסות של יין אדום מתוק

אבקת סוכר – אופציונאלי, לפי הטעם

אופן ההכנה:

ממיסים חמאה וסוכר בסיר, מוסיפים את התפוחים, שבבי השקדים והקינמון ומבשלים עד לריכוך התפוחים, אבל שלא יהיו רכים מדי. מוסיפים את היין והצימוקים.

מסננים את התערובת להגרת נוזלים מיותרים

מחלקים את התערובת לשניים

מרדדים את הבצק ומחלקים גם כן לשניים, מניחים את התערובת בקצה ומגלגלים לרולדה

מניחים על תבנית עם התפר כלפי מטה, חורצים 2-4 חריצים אלכסוניים ומברישים בחמאה/מרגרינה.

אופים 35 דקות עד להזהבת הבצק (על חום גבוה של 220 מעלות למשך 10-12 דקות ואז להנמיך ל- 190 מעלות).

מקור המתכון: נעמה זמיר


| שטרודל || שטרודל תפוחי עץ || קינוח ללא בצק סוכר |
     
  Share  

   
   


שירן הינה בעלת המותג שירננה עוגות מעוצבות, שהחלה את דרכה מתוך אהבה גדולה לתחום, וכיום מספקת מענה ללא פשרות בהתאמה מושלמת לרצון הלקוחות, לכול אירוע באשר הוא: חתונה, בריתה, ברית, יום הולדת, מסיבת רווקות, מסיבת גיוס, ימי נישואין, בר/בת מצווה, עוגות לבוגרים, עוגות לבנים, עוגות לבנות וכיוב'.

     
   

 
 

 
 

 

עיצוב